+46 42 38 54 50 info@pharmaxim.com

Produktlansering från 130-årsjubilerande Salubrin

 

Salubrin lanserar två hudvårdsprodukter hösten 2023, som en del i att fira varumärkets 130-årsjubileum. Sedan 1893 har Salubrin haft en självklar plats i husapoteket med skyddande och lindrande produkter. I höst lanseras ett nytt segment, VÅRDA, med produkterna Salubrin SOS Salva och Salubrin SOS Läppbalsam.

Salubrin har sina rötter i skånska Eslöv. Här startade Dr Per Håkansson tillverkningen av Salubrin Koncentrerad Lösning, en produkt som än idag är lika uppskattad för sina lindrande egenskaper. Sedan 2021 ägs varumärket av Pharmaxim AB, med huvudkontor i Landskrona. Caroline Hansson-Gladh är produktchef och har drivit projektet med att utveckla de två nya hudvårdsprodukterna.

”Väldigt många, precis som jag själv, har en relation till Salubrin. Det är ett starkt varumärke som vi på Pharmaxim har äran att förvalta. När vi nu lanserar våra nya produkter gör vi det med kvalitet och långsiktighet i fokus, säger Caroline Hansson-Gladh.

Salubrin SOS Salva och Salubrin SOS Läppbalsam är båda framtagna speciellt för nordiskt klimat. De reparerar torr och sprucken hud med sina vårdande egenskaper. De är dermatologiskt testade och de verksamma ingredienserna är noggrant utvalda för att vara effektiva samtidigt som det passar även för den känsliga huden.

– Att produkterna fungerar för all hud, till och med den känsliga babyhuden, har varit en viktig del i arbetet, fortsätter Caroline. Som mamma till två döttrar har jag ofta varit i behov av en vårdande salva till både mig och mina barn. SOS Salvan innehåller till exempel en extra hög halt av dexpanthenol och SOS Läppbalsam är fri från vatten. Detta är produkter jag själv längtar efter och är stolt över att lansera under varumärket Salubrin.

De två nya produkterna ingår i segmentet VÅRDA som kompletterar Salubrins befintliga segment SKYDDA och LINDRA. De kommer finnas tillgängliga på apotek från och med v 34, men från och med v 32 har pressens representanter möjlighet att beställa varuprover.

PRESSKONTAKT:
Caroline Hansson-Gladh
Product Manager Human Health
caroline.hansson-gladh@pharmaxim.com