+46 42 38 54 50 info@pharmaxim.com

Om oss

Pharmaxim är främst varumärkesägare men distribuerar även andra företags varumärken. Vi fördrar då en exklusiv distributörsmodell där Pharmaxim sköter allt från marknadsföring och försäljning till kundtjänst och logistik genom eget lager från vilket vi levererar kundanpassat gods till såväl enskilda butiker som till större centrallager i Norden. Vi väljer hållbara, kvalitets/miljöcertifierade och närbelägna tillverkare av de produkter som ingår i vår varumärkesportfölj. Många av våra leverantörer tillverkar i Sverige eller något Nordiskt land. Vi betraktar Norden som vår hemmamarknad och vi säljer till slutkund genom grossister och detaljister i alla relevanta kanaler.

Våra produktsegment

  • Hårvård
  • Hudvård
  • Kroppsvård
  • Tandvård
  • Intimhygien
  • Handdesinfektion
  • Smittskyddsprodukter (desinfektion)
  • Biocider
  • Receptfria veterinära läkemedel
  • Veterinära Läkemedel

 

Detta är Pharmaxim

Bolaget bildades 2003 som en avknoppning när Pfizer köpte Pharmacia och har utvecklats från ett litet läkemedelsbolag mestadels inriktat på djurvård, till ett bolag som idag omsätter nära 200 miljoner. Ett stort skifte kom 2009, när det skapades ett nytt ben i verksamheten med inriktning på konsumentsidan och inom hälsa, hygien och skönhet med försäljning till lågprismarknaden i Norden. Det blev en stor resa då omsättningen tredubblades. Så småningom började Pharmaxim utveckla sina egna varumärken och den första succén var Liance® som lanserades 2016. Det är en serie hårvårdsprodukter utvecklade med fokus på kvalitet till en något yngre målgrupp genom tex veganska recept och tillverkade i Sverige. Nästa stora steg var att bolaget 2018 såldes till bolagsgruppen Lotorp i Stockholm. Med nya ägare kom nytt kapital och ny kompetens. Tre år senare skedde det första stora tilläggsförvärvet i form av varumärkena Salubrin®, Dialon ®, Gripen® och Jukon®. Att äga gamla starka varumärken innebär att vi kan bygga en långsiktig tillväxt för lång framtid. Men för det växande bolaget blev lokalerna i Helsingborg mer och mer av ett lapptäcke av tillbyggnader. Det var dags att flytta till nybyggd anpassad fastighet med både 400 kvm kontor och 3200 kvm lager i Landskrona. Numera går härifrån flera leveranser om dagen till över 500 kunder i Norden, allt från stora ICA-koncernen till små lantbrukshandlare långt ute på den Finska landsbygden.

 

Vad vi vill

Pharmaxims Mål är att, genom både utveckling av egna varumärke och förvärv av nya, dubbla omsättning och lönsamhet de närmaste 10 åren. Visionen är att det ska finnas en Pharmaximprodukt i varje nordiskt hem och på varje gård.
Vi jobbar därför kontinuerligt med förbättring och utveckling av vår affär. I detta ingår också att ständigt förbättra miljö- och kvalitetsdelarna. Pharmaxim är ett processtyrt företag med system för avvikelsehantering och uppföljning. Detta innebär att vi på ett metodiskt och kontinuerligt sätt arbetar med att förbättra verksamheten. Vi utvärderar och utvecklar fortlöpande organisationens arbetsmetoder och processer för att öka kvaliteten i allt vi gör. Vi vet att välskötta och täta relationer med kunder och leverantörer är vår viktigaste framgångsfaktor. Vi arbetar ständigt med att sänka vår klimatpåverkan i form av utsläpp, resursanvändning och energiförbrukning genom förädlingskedjan hela vägen från tillverkning till färdig produkt.

 

Vilka vi är

Vi är ett starkt engagerat team av, för närvarande 16 agila medarbetare som delar en passion att varje dag på jobbet genom kunna förbättra hälsa och välbefinnande för människor och djur genom våra kvalitetsvarumärken.

 

Human Health

Produktområdet human health har blivit Pharmaxims största och det är här vi växer som mest just nu. Vi säljer genom detaljister i många olika kanaler och har ett brett sortiment. Vi arbetar med allt ifrån ren grossistverksamhet till att ta fram nya produkter och koncept under egna varumärken. Allt detta sker i nära samarbete med konsumenter, kunder och leverantörer. Vi är väl förtrogna med alla regelverk som gäller för vårt sortiment. Detta kan vara biocid-direktivet, EU’s kosmetikalagstiftning samt regler kring rättigheter, varumärken och import/export/transport. Vår verksamhet täcker dessa områden: hårvård, hudvård, kroppsvård, tandvård, intimhygien, medicinnära produkter, grovkemiska produkter, specialprodukter. Vår verksamhet täcker dessa områden: hårvård, hudvård, kroppsvård, tandvård, intimhygien, Handdesinfektion, Medicintekniska produkter. Biocider och Hushållsrengöring.

 

Animal Health

Djurvård är ett område som alltid legat Pharmaxim varmt om hjärtat. Inom detta segment har vi egna varumärken men även distributionsuppdrag. Våra huvudsegment är smittskyddsprodukter (desinfektion), Biocider, pälsvård, djurhälsovård dvs. allt omkring djuren som får dem att må bra. Vi är väl förtrogna med alla regelverk som gäller för vårt sortiment. Detta kan vara allt från biocid-direktivet till Jordbruksverkets regelverk för jakt och djurhållning.

 

Återförsäljare

Pharmaxims Human Health produkter finns i alla relevanta kanaler från dagligvaruhandel och lågprishandel till Apotek och e-handel. Våra Animal Health produkter säljs i butiker som vänder sig till lantbrukare, jägare och djurägare samt i bygghandel och e-handel. Men de finns även hos grossister till professionella djurhållningsföretag.Våra Veterinära läkemedel finns på Apotek om de är receptfria och de som är receptbelagda måste först förskrivas av veterinär och sedan hämtas ut i apotek. Se våra varumärken.

 

Leverantörer

Vi väljer hållbara, kvalitets/miljöcertifierade och närbelägna tillverkare av de produkter som ingår i vår varumärkesportfölj. Vi har väletablerade samarbeten med ett flertal leverantörer tillsammans med vilka vi utvecklar och förädlar vårt sortiment av egna varumärken eller i vissa fall distribuerar deras. Merparten av våra leverantörer tillverkar i Sverige eller något Nordiskt land.

 

Vill du bli återförsäljare för Pharmaxims produkter?

Har du en butik, webbplats eller annan försäljningskanal där vårt sortiment skulle passa in? Vill du veta mer om oss och våra produkter? Välkommen att kontakta oss!