+46 42 38 54 50 info@pharmaxim.com

Afrikansk svinepest - bekræftet infektion i Sverige

 

Prøver fra et dødt vildsvin lige sydøst for Fagersta har påvist afrikansk svinepest. Det er det første tilfælde i Sverige af denne alvorlige virussygdom, som rammer vildsvin og grise. De relevante myndigheder arbejder nu på en handlingsplan for at inddæmme og kontrollere sygdommen.

Afrikansk svinepest overføres ikke til mennesker og andre dyrearter, men vi kan bære smitten gennem vores sko, værktøj og endda køretøjer. Det kan have alvorlige konsekvenser for husdyr og fødevareproduktion. Desinfektion er afgørende.

Med et par enkle trin kan vi sammen begrænse og bekæmpe infektioner.

  1. Desinficer altid udstyret efter hver jagt
  2. Rapporter mistænkte tilfælde.
  3. Undgå jagtrejser til inficerede områder.

Virkon S er et dokumenteret effektivt desinfektionsmiddel mod bl.a. afrikansk svinepest.

Følg vores tjekliste for flere trin - enkle tips til at stoppe infektionen!